• Školský výlet 6. A & 6. B

            Dňa 14. mája 2024 deti zo 6. A a 6. B triedy opustili školské lavice a vymenili  každodenné učenie za deň  plný zábavy a radosti v Bounceparku v Banskej Bystrici. Aj náš spolužiak Mykhailo prežil pekný narodeninový deň spolu so svojimi kamarátmi. 🥳Veríme, že deti budú na tento školský výlet spomínať s radosťou a radi sa sem ešte niekedy v budúcnosti vrátime 🙏❤️

            tr. uč.Sylvia B.a Andrea A.

        • Súťaž v speve anglických piesní
          • Súťaž v speve anglických piesní

            V piatok 10.5. sa v cvč Domino v Nitre uskutočnila súťaž v speve anglických piesní. Našu školu reprezentovala žiačka 3.A Danielka Peťková. V silnej konkurencii získala úžasné prvé miesto. K úspechu jej gratulujeme a povzbudzujme k ďalším speváckym výkonom. MJV piatok 10.5. sa v cvč Domino v Nitre uskutočnila súťaž v speve anglických piesní. Našu školureprezentovala žiačka 3.A Danielka Peťková. V silnej konkurencii získala úžasné prvé miesto.K úspechu jej gratulujeme a povzbudzujme k ďalším speváckym výkonom.

            MJ

        • Erasmus+ Ostrožská Nová Ves
          • Erasmus+ Ostrožská Nová Ves

            V dňoch od 21.4.2024 do 26.4.2024 sme sa spoločne žiaci štvrtého a piateho ročníka zúčastnili výmenného pobytu cez projekt Erasmus+. Cieľom našej výpravy bola návšteva a žiacka spolupráca so ZŠ Ostrožská Nová Ves. Tu sme sa zoznamovali s vyučovacím procesom v Českej republike, odhaľovali sme naše spoločné a rozdielne znaky. Hneď v nedeľu po príchode sme vybrali na geocaching a spolu s sani učiteľkou Markétou Vávrovou sme spoznávali okolie obce a regiónu Slovácko. V pondelok sme ráno sme boli pozvaní na  miestny obecný úrad, kde nás slávnostne prívítali s pani starostkou a vystúpil tu školský zbor ONV. Naše šikovné tanečníčky sa zapojili do programu svojími tanečnými vystúpeniami. Potom sme zažili úžasnú prehliadku školy a poobede sme sa vlakom presunuli do Starého Města, kde sme videli, čo všetko sa dá vyrobiť zo železného šrotu a akým zaujímavým spôsobom sa da spravovať a zrecyklovať železný odpad v KOVOZOO. Hotové majstrovské diela rôzneho druhu.  V utorok doobeda sme sa zápojili do vyučovania, kedy sa žiaci zapájali do vyučovacieho procesu a pani učiteľky boli na načúvoch. Poobede sme boli na Velehrade a pozrieť Živú vodu. Je to nádherný areál v srdci prírody, kde deti spoznávali rôzne druhý rýb a živočíchov zábavnou formou a videli živočíchy vo svojom prirodzenom prostredí. V stredu sme boli na komentovanú prehliadku mesta Uherské Hradište, aby sme spoznali históriu našich susedov o trochu viac. Popoludní nás čakali prírodovedné experimenty. Žiaci z krúžku DEBRUJARI nám ukázali rôzne pokusy, ktoré si naši žiaci aj sami vyskúšali. Večer sme s novými českými učiteľmi spoločne pozerali hokejové majstrovstvá Extraligy a všetci videli, akými nadšenými fanúšikmi vieme byť. Pred zápasom sa naši žiaci oboznámili s tradíciami dediny ONV. Práve pre túto obec je typické zdobenie a tradičná technika maľovania voskom. Milé dámy prišli našim žiakom ukázať niečo zo svojej tvorby a samozrejme si to mohli aj vyskúšať. Najskôr odolávali, avšak neskôr to mnohých veľmi chytilo.  Vo štvrtok sme poznávali etológiu zvierat v ZOO Lešná. Hladkali ste raje? My áno! A veľmi sme si to užili aj na lanáčiku a na prechádzke korunami stromov. Po príchode na ubytovanie sme spoznávali okolie Slováckeho dvuru, konečne nepršalo! Hrali sme minigolf, šmýkali sa na tobogane, zip lane...V piatok sme sa spolu so žiakmi z Ostrožskej Novej Vsi presunuli do Lesoparku Uherského Hradište, kde nás čali stanovištia so zaujímavými úlohami zameranými na udržateľnosť, ochranu životného prostredia a spoznávanie sveta. Hrali sme futbal, opekali špekačky, marsmallow, spievali české trampské piesne a nadväzovali nové priateľstvá.

            Plní nových poznatkov a zážitkov sme sa  vrátili domov. Tento pobyt splnil všetky naše očakávania a sme veľmi vďační, že sme mohli byť súčasťou a nadviazať nové priateľstvá.  

            Čo sa ešte deťom páčilo? Vyberáme z detských denníčkov.

            Bolo to super! Mám veľa skvelých zážitkov a nových kamarátov. Chceli by sme sa ešte vidieť. Učenie mi nevadilo, lebo bolo zábavné a neučili sme sa stále.  

            - Richterová, Takáčová, Kaláberová a Jančušová -

        • ME vo FITNESS
          • ME vo FITNESS

            Dňa 3. 5. 2024 v meste St. Veit ander Glan ( Austria) sa konala medzinárodná súťaž EUROPEAN CHAMPIONSHIP IDC FITNESS. Krásny výsledok dosiahla žiačka Alessandra Lincmaier v kategórii Fitness show 11 year, ktorá si vybojovala v silnej konkurencii 1. miesto. Na záver súťaže bolo vyhodnotenie 177 choreografií (7-25 rokov) a Alessa získala ocenenie TOP 10 BEST OF THE BEST.

            A. Lincmaier

        • Celoslovenská súťaž MOJA FAMÍLIA - finančná gramotnosť
          • Celoslovenská súťaž MOJA FAMÍLIA - finančná gramotnosť

            Hra MOJA FAMÍLIA je určená žiakom základných a stredných škôl a rešpektuje »Národný štandard finančnej gramotnosti« (NŠFG) a »Sprievodcu školským rokom« na príslušný školský rok. Obsahuje výukové podklady a materiály, znalostný test a internetovú aplikáciu, a podporuje u detí znalosť finančných nástrojov, ich fungovania, a zmysluplného využívania. Cieľom je vzdelávať žiakov vo finančnom plánovaní a dosiahnuť finančnú nezávislosť.

            Súťažná verzia hry Moja Família 18.03.2024 do 28.04.2024 obsahovala fixný počet kôl (5) bez možnosti opakovania hry, t.j. po dohraní piateho kola hra definitívne skončila a hráčovi boli podľa jeho úspešnosti v hre priradené body, ktoré sa započítali do celkového skóre celej triedy (výsledok celej triedy = výkony jednotlivých hráčov/počet hráčov). 

            Naši žiaci a triedy dosiahli pekné výsledky. Pri väčšej % účasti žiakov z daných tried, si žiaci mohli siahnuť aj na ceny.

            Gratulujeme.

            - run -

        • Alfiáda 6. kolo
          • Alfiáda 6. kolo

            ALFIÁDA

            Gratulujeme žiakom 5. A triedy, ktorí sa v 6. kole ALFIÁDY umiestnili v Nitrianskom kraji - okres Nitra na 3. mieste. V jednotlivcoch najviac bodov získali Lenka Galliková, Lívia Ficová a Sofia Solárová. Riešením úloh TestyAlf - domáce úlohy a úloh z Alfbooku z rôznych predmetov získali žiaci vyššiu vedomostnú úroveň.

            -run-

        • Majstrovstvá okresu v atletike družstiev
          • Majstrovstvá okresu v atletike družstiev

            Dňa 26. 5. 2024 sa na atletickom štadióne Stavbár Nitra konali majstrovstvá okresu v atletike družstiev. Naše družstvo dievčat sa nestratilo a po bojovnom výkone obsadilo 6. miesto. Súťaže prebiehali v behu na 60 metrov, skoku do diaľky, behu na 800 metrov, skoku do výšky, hod kriketkou, vrh guĺou a štafete 4x60 metrov. Každá pretekárka mohla ísť najviac 2 disciplíny a štafetu. Na disciplínu mohli nastúpiť 3 pretekárky, ale len dvom sa rátali body do konečného bodovania. Takže  dievčatá pretekali za družstvo, nie samostatne. Školu reprezentovali atlétky A. Macková, K. Juríková, L. Gáliková, R. Šmigurová, sesterské duo V. a V. Farmadinové, L. Mincerová a velķá posila futbalistka N. Miková.   

            ADAME

        • Šaliansky Maťko - celoslovenské kolo súťaže
          • Šaliansky Maťko - celoslovenské kolo súťaže

            Dňa 26. apríla 2024  privítala Šaľa najlepších recitátorov slovenských povestí z celého Slovenska. MUDr. Svetozár Hikkel /zakladateľ súťaže/ a p. Ida Rapaičová v úvode tejto súťaže privítali všetkých hostí a najmä naše deti, ktoré nezabúdajú na nádherné povesti. Svojou recitáciou zaujali všetkých, ktorí sa v tento krásny deň stretli v Šali. Nitru už tretí rok reprezentovala Thalia Král zo 4.C a opäť si odniesla z tejto súťaže úžasné druhé miesto. Sme na ňu pyšní a prajeme jej veľa ďalších úspechov.

            Homolová

        • Svetový deň vodiacich psov
          • Svetový deň vodiacich psov

            Dňa 24.apríla si pripomíname Svetový deň vodiacich psov. Pri tejto príležitosti sme od Krajskej knižnice Karola Kmeťka v Nitre dostali pozvanie na prednášku. Deti zo IV., VI. a VII. oddelenia ŠKD sa dozvedeli o živote a výcviku vodiaceho a asistenčného psa. Neostalo len pri teórií. Psíky nám predviedli čo dokážu a ako sa pripravujú na svoje budúce povolanie. Čierna labradorka Vanda bude pomáhať chlapcovi s poruchou autistického spektra. Jej úlohou je teda aj to, vedieť chlapca upokojiť. Druhá čierna labradorka Viki bude za svojím povolaním cestovať do Kanady, kde bude pomáhať v nemocnici na onkologickom oddelení. Povely sa preto učí v angličtine. Trojicu uzatvára krásna 5 mesačná Anetka, ktorú si v tento symbolický deň knižnica adoptovala. Najväčšiu radosť deťom urobilo, že si psíkov mohli pohľadkať a ich inštruktoriek sa opýtať otázky, ktoré ich zaujímali.

            Ďakujeme za pozvanie

            -Suchá, Teremová, Pustajová-

        • Turnaj McDonalds Cup – okresné kolo
          • Turnaj McDonalds Cup – okresné kolo

            Dňa 26. 4. 20224 sa chlapci a dievčatá našej školy zúčastnili okresného kola futbalového turnaja McDonalds CupTurnaj prebiehal na Zš Fatranská. Naši žiaci si zmerali sily s ďalšími víťazmi skupín - s družstvami zo ZŠ Fatranskej, ZŠ kráľa Svätopluka, ZŠ Benkovej, ZŠ Vráble a ZŠ Nové Sady. Na turnaji odohrali družstvá vzájomné zápasy. Naši žiaci po bojovnom výkone obsadili 2. miesto.

            Gratulujeme a ďakujeme za  reprezentáciu školy.

            Žitná

        • English Fun Day
          • English Fun Day

            V školskom roku 2023/24 sa v CVČ Domino uskutočnil prvý ročník zábavnej jazykovej súťaže pod názvom, "English Fun Day“.  Súťaž bola určená pre žiakov 2. stupňa základných škôl a žiaci súťažili v trojčlenných družstvách.

            Z našej školy sa zúčastnili žiaci 8.A triedy a vytvorili dve súťažné družstvá:

            Antonín Kůr, Oliver Halda, Patrik Gašpar

            Simona Magová, Sofia Szabóová, Eliška Fufaľová

            Obidve družstvá úspešne absolvovali všetky stanovištia, kde si  vyskúšali  vedomostné, zábavné, logické úlohy a rébusy a odprezentovali svoje jazykové vedomosti, zručnosti a kreativitu.

            - K. Benciová -

             

        • Beseda so spisovateľkou Zuzanou Belkovou
          • Beseda so spisovateľkou Zuzanou Belkovou

            Pani spisovateľka Zuzana Belková je autorkou nevšedného abecedníka „Kto sú ľudia?“ Útla knižka prostredníctvom abecedných hesiel ako boj, mier, šťastie či zázrak vysvetľuje, akí sme. Aké sú naše vzájomné vzťahy a vzťahy k prostrediu, v ktorom žijeme.
            Na besede sa žiaci 4. A a 4.B triedy venovali heslu „fantázia“. O fantázii najskôr autorka prečítala úryvok a štvrtáci ukázali ako vedia využiť svoju fantáziu. Ďakujeme za krásne chvíle strávené na interaktívnej besede.

            -Brezovanová, Báreková-

        • Hviezdoslavov Kubín - krajské kolo
          • Hviezdoslavov Kubín - krajské kolo

            Dňa 25. apríla 2024 sa v Nových Zámkoch uskutočnilo krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Naša žiačka Thalia  Král zo 4. C triedy získala 1. miesto a postupuje do celoslovenského kola tejto súťaže. Thalii prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole a tešíme sa z jej výborných výsledkov v recitačných súťažiach.   

             Homolová

        • Nátierkový deň
          • Nátierkový deň

            Dňa 26.4.2024 si žiaci štvrtej   a prvej triedy pripravili a vytvorili podľa seba rôzne druhy nátierok-  cesnakovú, tuniakovú, syrovú, mrkvovú , vajíčkovú . Po dvoch hodinách  miešania, krájania a dochucovania  deti vyčarovali chutné nátierky. Ich majstrovské dielo ocenili i ostatné deti svojim ochutnávaním a hodnotením, ktorá z nátierok je najlepšia.

            Báreková

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

            Dňa 19. 4. prebehlo 3. kolo Detskej ligy v malom futbale na štadióne  FC Nitra. Naši chlapci odohrali 4 zápasy.Zaznamenali 1 remízu a 3 výhry. Chlapcom  gratulujeme a držíme palce vo finále..

            M.Žitná

        • Výstava ,,Cesta fantáziou”
          • Výstava ,,Cesta fantáziou”


            ,,Zastavte sa pri obraze, ktorý vám bude najbližší a skúste sa doň zahľadieť, precítiť detaily, z ktorých je vytvorený celok myšlienky alebo príbehu,” lákajú autorky výstavy ,,Cesta fantáziou” p. Mariana Lichtnerová a jej dcéra Karolína.

            Naše deti zo IV. a VI. oddelenia sa nechali zľákať a v stredu 17.4.2024 sa tejto výstavy v Krajskej knižnici Karola Kmeťka zúčastnili. Nielenže si mohli obrazy pozrieť, ale dostali aj odpovede na svoje zvedavé otázky od samotných autoriek. Tvorba detí veľmi zaujala. Najviac ich fascinoval mýtický obraz znázorňujúci dva svety - dobra a zla.

            Deti sa výstavou inšpirovali  a už sa tešia, keď chytia štetec do ruky a prenesú svoju fantáziu na papier.

            Ďakujeme autorkám za možnosť nahliadnúť do ich sveta fantázie a tešíme sa na ich ďaľšiu tvorbu.

             

            Teremová, Suchá

    • Kontakty

      • Základná škola kniežaťa Pribinu, Andreja Šulgana 1, 949 01 Nitra
      • ZŠ: 037/651 18 32 037/642 36 35 ŠJ: 0903 413 008, 037/7411 860 Školský psychológ a špeciálny pedagóg: 0903 413 007
      • Andreja Šulgana 1, 949 01 NITRA 949 01 Nitra Slovakia
      • 37865501
      • 2021650125
      • 48.31109,18.090228
      • ŠKD: SK96 5600 0000 0008 5890 6006 ŠJ: SK48 5600 0000 0008 5890 9004 ZŠ: SK66 5600 0000 0008 5890 8001 BIC: KOMASK2X
      • SRRZ - Rodičovské združenie pri ZŠ "Rodičia deťom ZŠ kniežaťa Pribinu" ul. Andreja Šulgana 1 949 01 Nitra Slovensko DIČ: 2022737585 IČO: 17319617/1223 č.účtu: SK47 0900 0000 0002 3429 8292
      • PaedDr. Pavol Mada
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Nitra-západ Štúrova 72 Nitra 0961573905 oonr.zapad@minv.sk, chranimedeti@minv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje