• Deň narcisov
          • Deň narcisov

            Dňa 18. apríla 2924 prebiehala na našej škole verejná  zbierka Deň narcisov je dňom boja proti rakovine.

            Tento deň sa niesol v žltej farbe umelých či živých narcisov na podporu všetkých tých ,ktorí tejto zákernej chorobe čelia.  V mene Žiackeho parlamentu vám všetkým zo srdca ďakujeme.

            -Sylvia B.-

        • Turnaj McDonalds Cup
          • Turnaj McDonalds Cup


            Dňa 12.4. 20224 sa chlapci a dievčatá našej školy zúčastnili futbalového turnaja McDonalds Cup .Turnaj našej skupiny prebiehal na Zš Topoľová.Okrem našej školy sa ho zúčastnili Zš Topoľová , Zš Čeľadice, Zš Mojmírovce a Zš Ivánka.Naši žiaci vyhrali všetky vzájomné zápasy a ako víťaz skupiny postúpili do okresného kola.
            Gratulujeme k postupu a tešíme sa na ďalšie zápasy.
            M. Žitná

        • Matematické prechádzky na našej škole pokračujú.
          • Matematické prechádzky na našej škole pokračujú.

            Druhé kolo bolo venované rozprávkam. Žiaci druhého ročníka 2.A,2.B a 2.C absolvovali tieto logické slovné úlohy zamerané na jednotky dĺžky a meranie, čítanie  s porozumením, orientáciu a matematické operácie, ktoré práve preberajú na vyučovaní. Vďaka spolupráci  s UKF v Nitre a Veronike Bočkovej môžeme aj touto cestou žiakom spestriť vyučovací proces a overiť ich vedomosti hravou formou. V piatok dňa 12.4.2024 si takúto prechádzku vyskúšali aj kolegyne z českého Zlína, ktoré boli u nás na výmennom pobyte. Po prechádzkach sa niektorí žiaci pustili do navrhovania vlastných úloh a tým sa pripravovali na novinky v rámci projektu MATRIX.

            Takáčová, Horčičáková a Kolářová 

          • 79. výročie oslobodenia Nitry

            Dňa 3. 4. 2024 sa deti zo VII., VIII. a  IX. oddelenia ŠKD zúčastnili Slávnostného zhromaždenia pri príležitosti 79. výročia oslobodenia mesta Nitry. Deti spoločne s ostatnými zúčastnenými prejavili úctu poklonením sa pred Pamätníkom víťazstva.

            Pustajová, Vargová, Húsková

        • Zápis do 1. ročníka...
          • Zápis do 1. ročníka...

            Vážení rodičia budúcich prvákov,
            zápis do 1. ročníka na školský rok 2024/25 bude prebiehať osobne, aj s dieťaťom, v termíne od 8.-12. apríla 2024, v čase 14,00-17,00hod., v priestoroch našej ZŠ. Vopred vyplníte elektronickú prihlášku, ktorá je v hornej lište nášho webového sídla. Bude sprístupnená niekoľko dní pred prezenčným zápisom. Kým ju vyplníte, prečítajte si k nej, prosím, podrobne všetky inštrukcie. V prípade otázok kontaktujte Mgr. Farkašovú na tel. čísle 0905 120 006. Tešíme sa na vás!

            - K. Farkašová -

        • 19. ROČNÍK CELOSLOVENSKÉHO JUNIOR INTERNET-U
          • 19. ROČNÍK CELOSLOVENSKÉHO JUNIOR INTERNET-U

            Postupujúce projekty 12. -13. 4. 2024

            Sledujte obhajoby projektov v rôznych kategóriách online  - pre inšpiráciu

            Súťažná konferencia AMAVET, určená pre začínajúcich tvorcov webu, blogerov, grafikov a programátorov aplikácií, sa tento rok koná v dňoch 12.- 13.4.2024 na pôde FIIT STU v Bratislave. ZŠ kniežaťa Pribinu na nej úspešne reprezentoval minulý rok žiak teraz 8. ročníka Santiago Jakub Ďuriš Albuerne, ktorý sa stal jedným z finalistov so svojím projektom JUST BAND a v kategórii Junior Web ZŠ obsadil v súťaži 3. miesto. Žiaka sprevádzal a pripravoval jeho otec Viktor Ďuriš, motivátor krásneho úspechu bol učiteľ Ivan Runák. Tento rok sme neponúkli vedomosti a zručnosti našich žiakov do tejto krásnej súťaže....... Možno o rok ????! 

            Priestor pre výnimočných žiakov v oblasti IT a digitálnych zručností.

            -run-

        • Moja família - Nauč peniaze rásť
          • Moja família - Nauč peniaze rásť

            Informácie k Celoslovenskej súťaži 2024 (18.3.2024-28.4.2024) nájdete tu. Jasné, že suťažiť budete pod iným menom a heslom.

            Žiaci našej školy rozvíjajú zážitkovo - finančnú gramotnosť. V mesiaci marec 2024 sa triedne kolektívy, ako aj jednotlivci budú môcť zapojiť do celoslovenskej súťaže.

            Počas hry je žiak v úlohe rodinného manažéra. Riadi 4-člennú rodinu v ich domčeku tak, aby ekonomicky vyšla s platom a zároveň boli všetci zdraví a šťastní. Cieľom hry je nasporiť počas 5-tich mesiacov na dovolenku pre virtuálnu rodinu. Hra prebieha v 5-tich kolách. Treba si do súťaže všetko natrénovať(:-).

            Registrácia do hry je do spustenia súťaže anonymná. TRÉNUJTE(:-)!

            Prezývka, heslo: AL6EF3.

            https://www.mojafamilia.sk/

            -run-

             

        • IQ olympiáda - 13. ročník súťaže
          • IQ olympiáda - 13. ročník súťaže

            Registruj sa na tomto odkaze alebo vpravo na tejto stránke v časti Vstup do súťaže.

            Registrácia je predĺžená do 10.04.2024. 

            Nezmeškaj možnosť zapojiť sa a zasúťažiť si o skvelé ceny!

            ÚČASŤ JE BEZPLATNÁ!

            Registrovať sa a aj súťažiť môžeš aj zo školy, ale aj z domu!

            Školské online kolo bude prebiehať 15.04.2024 - 21.04.2024. Bez registrácie nie je možné súťažiť.

            Ďalšie informácie sú dostupné na https://iqolympiada.sk/.V prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na sutaz@iqolympiada.sk. Vopred ďakujeme za Vaše zapojenie sa a informovanie žiakov o tejto súťaži.

            - run -

          • Vzdelávanie a uctenie si pamiatky obetí v Seredi

            Žiaci deviateho ročníka sa 5. apríla zúčastnili exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi.  Toto múzeum bolo založené s cieľom pripomenúť následky a obete holokaustu. Slovensko má svoju vlastnú bolestivú históriu, keďže sa stalo miestom,  odkiaľ boli deportovaní mnohí židia do koncentračných táborov.

            Odborne vyškolení pracovníci múzea žiakom poskytli cenné informácie a oboznamovali ich s dôležitosťou dodržiavania ľudských práv a akceptovania rozmanitosti v boji proti nenávisti a diskriminácii. 

            Žiaci sa dozvedeli o osudoch slovenských Židov a videli osobné predmety celých rodín, ktoré prešli táborom. Vypočuli si emotívne osobné príbehy ľudí z tohto miesta a mali možnosť nahliadnuť do vagóna, ktorý židov transportoval zo Slovenska. 

            Na záver uvediem výpoveď, ktorú sme si vypočuli od preživšej pani Heleny Weinwurmovej – jej posolstvo bolo jednoznačné – vážte si všetko, čo máte  a buďte tolerantní k iným ľuďom. Holokaust totiž začal v hlavách nenávisťou...

            -STEF-

        • Exkurzia
          • Exkurzia

               Dňa 4. 4. 2024 sa naše triedy 8. A a 8. B spolu s triednymi učiteľmi zúčastnili exkurzie do  Bratislavy.  Návštevu sme začali prehliadkou bratislavského hradu. Následne sme sa presunuli do parlamentu, kde sme strávili asi dve hodiny a dozvedeli sme sa veľa nových a zaujímavých informácií o fungovaní nášho zákonodarného zboru. Na  konci exkurzie sme sa dostali aj do rokovacej sály, ale keďže tam práve poslanci nezasadali, bola prázdna. Po skončení exkurzie sa vrátili naspäť do Nitry.                                           

            Rastislav Novák 8.A

        • Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

            Žiaci na 1. stupni sa učia informácie o vesmíre až vo 4. ročníku. Opäť sa však potvrdilo,že máme v našej škole mimoriadne šikovné deti a o danej téme vedia veľa zaujímavostí už aj naši najmladší. Svoje poznatky o tejto  téme výtvarne spracovali na hodinách výtvarnej výchovy  rôznymi technikami. Práce žiakov boli skutočne veľmi zaujímavé a pútavé.  Vybrať tie najzaujímavejšie do súťaže Vesmír očami detí bola pre nás všetkých naozaj ťažká úloha. Prinášame Vám malú ukážku prác našich umelcov. Držíme palce v súťaži!

            Jana Kákošová Gregušová

        •  Kurz korčuľovania
          • Kurz korčuľovania

            Žiaci 2.B a 2.C majú za sebou úspešný kurz korčuľovania pod vedením trénerov z Krasoklub Mesta Nitra, ktorý sme stihli este pred uzatvorením ľadovej plochy.  Všetci prihlásení žiaci absolvovali 10 hodín na ľade, prekonali svoj strach a majú nové zážitky a schopnosti. Aj takouto zaujímavou formou sú spestrené hodiny telesnej výchovy na našej škole. Žiaci sa naučili korčuľovať, zlepšili svoju techniku či rýchlosť, ale naučili sa aj spolupráci a zodpovednosti, či už na ľade,alebo mimo neho. Za svoje preukázané schopnosti získali medailu a diplom. Gratulujeme a tešíme sa na nové spoločné zážitky.
            Takáčová, Kolářová

        • Slávnostná akadémia
          • Slávnostná akadémia

            Vo štvrtok 21. marca 2024 sa uskutočnila Slávnostná akadémia našej školy s názvom ,,Planéta Zem - náš domov“, ktorou sme si pripomenuli dôležitosť ochrany životného prostredia a prírody samej. Žiaci 1. stupňa si pod vedením svojich pani učiteliek a pani vychovávateliek pripravili pôsobivé tematické predstavenia, ktorými sa snažili prítomným spolužiakom, pedagógom a hosťom priblížiť čoraz aktuálnejšiu a naliehavejšiu problematiku enviromentálnej výchovy v domácom aj školskom prostredí. Žiaci predviedli svoj talent, nadanie, pevnú vôľu a vytrvalosť v tanečných, recitačných, hudobno-dramatických a pohybových vystúpeniach. Úsmev na detských tvárach a spokojnosť i dojatie v očiach rodičov, starých rodičov a ostatných prítomných potvrdili, že tohtoročná Slávnostná akadémia dopadla nad očakávanie a spokojne všetkých účinkujúcich žiakov môžeme právom ohodnotiť známkou 1* ! Naše poďakovanie patrí žiačkam Anetke Rybánskej a Brianke Gális za sprievodné slovo a žiakom Jakubkovi Ďurišovi a Olívii Blažiovej za prednes piesne s hudobným sprievodom ukulele.
            Kyselová, Bernáthová, Kákošová, Brezovanová

        • Vyhodnotenie školského a okresného kola geografickej olympiády.
          • Vyhodnotenie školského a okresného kola geografickej olympiády.

            Školské kolo sa konalo 19.1. 2024. Súťažilo sa v troch kategóriách, zúčastnilo sa 24 žiakov. Úpešných riešiteľov bolo 17 žiakov. Najlepšie skončili:

            Kategória G (5. ročník): Hana Pániková, 5.C

            Kategória F (6.-7. ročník): Stella Šoltésová,6.B

            Kategória E (8.-9. ročník): Jakub Pindeš, 9.B

            Títo žiaci postúpili do okresného kola.  

                            12.3.2024 sa konalo okresné kolo. V silnej konkurencii obstáli veľmi dobre, boli úspešnými riešiteľmi.

            Hanka Pániková v kategórii G obsadila 8. miesto

            Jakub Pindeš v kategórii E sa umiestnil na 10. mieste.

            Žiaľ, Stella Šoltésová sa pre chorobu súťaže zúčastniť  nemohla.

            Našim šikovným žiakom gratulujeme.

            Z. Bonyová

        • Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska
          • Školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska

            Dňa 26.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Žiaci 1. stupňa predniesli krásne slovenské ľudové piesne. Svojím spevom potešili svojich spolužiakov i porotu. Tá mala naozaj veľmi ťažkú úlohu pri vyhodnocovaní kvality speváckych výkonov. Napokon rozhodla nasledovne :
            1. kategória ( 1. ročníky )
            1. miesto : Peťka Bohušová - 1. C
            2. miesto : Miška Zelenková – 1. B
            3. miesto : Lea Šterdasová - 1. C, Danielka Angelovičová – 1. B
            2. kategória ( 2. ročníky )
            1. miesto : Katka Kovarčíková – 2.B
            2. miesto : Saška Starinská -2.B
            3. kategória ( 3. ročníky )
            1. miesto : Viki Árvayová – 3.A
            2. miesto : Benjamín Rožár – 3.C
            3. miasto : Emka Víziová – 3.B , Veronika Vojteková – 3.A
            4. kategória (4. ročníky )
            1. miesto : Laura Letková - 4.C
            2. miesto : Bria Gális – 4.C
            3. miesto : Valentínka Vargová – 4.A

            Už teraz sa tešíme na budúcoročné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska!
            Zapísala : Zora Kyselová

             

        • Školské kolo chemickej olympiády v kategórii D
          • Školské kolo chemickej olympiády v kategórii D

            Dňa 08.02.2023 sa uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády v kategórii D. Súťaže sa zúčastnili žiaci 8. aj 9.ročníka:
            • 8.ročník: Eliška Fufaľová, Katarína Juríková
            • 9.ročník: Zuzana Valachová, Jakub Pindeš

            Do okresného kola, ktoré sa konalo 14.03.2023 postúpila žiačka Zuzka Valachová, ktorá reprezentovala našu školu v teoretických aj praktických úlohách. Zuzka sa stala úspešnou riešiteľkou. K tomuto výsledku jej blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.
            -VN-

          • Global Money Week 2024

            Základná škola kniežaťa Pribinu - poďakovanie od https://5penazi.sk/

            Milí priaznivci finančného vzdelávania,

            ďakujeme, že ste boli súčasťou 12. ročníka Global Money Week 2024. Vaše nasadenie, kreativita a vášeň pre zvyšovanie finančnej gramotnosti mladých ľudí na Slovensku je pre nás inšpiráciou.

            Veľmi nás teší, že vlastnú vzdelávaciu aktivitu a ďalšie formy mediálnej kampane a komunikácie si pripravilo aj 29 rôznych organizácií, vďaka ktorým sme získali silné zastúpenie v médiách a online priestore.

            tím 5peňazí a Národná banka Slovenska

            https://5penazi.sk/pre-skoly/global-money-week/

            https://mojafamilia.sk/

            https://bezpecnenanete.eset.com/sk/

            https://www.bitcoinovepeniaze.sk/

            Počas týždňa od 18. do 24. marca 2024 sa konali na Slovensku rôzne aktivity na zvýšenie povedomia o finančnom vzdelávaní, aj na zvýšenie samotnej finančnej gramotnosti detí i dospelých. Národná banka Slovenska bola opäť koordinátorom GMW 2024 na Slovensku.

            Na hodinách INF a Techniky.

            Aktivity boli zamerané na bezpečnosť a ochranu peňazí, na obchod a bezpečné nákupy, hľadanie ochranných prvkov bankoviek a na odhaľovanie podvodníkov na nete.

            Bitcoiny a virtuálna mena.

            Vytvorili sme pre žiakov formou súťaží - Moja familia, Interland, EMQ....podmienky pre získavanie kompetencií pre 21. storočie. Dńa 24. 3. 2024 sme poslali vyhodnotenie GLOBAL MONEY WEEK na 2. stupni našej základnej školy.

            Žiaci sa na hodinách INF a THD aktívne zapájali do aktivít a veríme, že sa im podarí získať niektoré z pekných cien.

            • 1x bezplatné vstupy pre 3 triedy do Múzea mincí a medailí v Kremnici
            • 3x permonícke pracovné zošity k finančnej gramotnosti pre 3. a 4. ročník ZŠ – pre všetky vaše triedy
            • 5x kufrík vzdelávacích materiálov Fenomény sveta Peniaze v hodnote 250 €
            • 10x poukážka nákup kníh podľa Vášho výberu v hodnote 100 €
            • 1x špeciálna cena Generácie €uro – 1x zážitkové vzdelávanie na mieru od 5peňazí priamo vo Vašej škole

            https://zspribinunr.edupage.org/

            - run -

    • Kontakty

      • Základná škola kniežaťa Pribinu, Andreja Šulgana 1, 949 01 Nitra
      • ZŠ: 037/651 18 32 037/642 36 35 ŠJ: 0903 413 008, 037/7411 860 Školský psychológ a špeciálny pedagóg: 0903 413 007
      • Andreja Šulgana 1, 949 01 NITRA 949 01 Nitra Slovakia
      • 37865501
      • 2021650125
      • 48.31109,18.090228
      • ŠKD: SK96 5600 0000 0008 5890 6006 ŠJ: SK48 5600 0000 0008 5890 9004 ZŠ: SK66 5600 0000 0008 5890 8001 BIC: KOMASK2X
      • SRRZ - Rodičovské združenie pri ZŠ "Rodičia deťom ZŠ kniežaťa Pribinu" ul. Andreja Šulgana 1 949 01 Nitra Slovensko DIČ: 2022737585 IČO: 17319617/1223 č.účtu: SK47 0900 0000 0002 3429 8292
      • PaedDr. Pavol Mada
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Nitra-západ Štúrova 72 Nitra 0961573905 oonr.zapad@minv.sk, chranimedeti@minv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje